1κ.σ.σησαμέλαιο(ή φυστικέλαιο. Στη χειρότερη λίγο ηλιέλαιο μάνα μου)
1κ.γ.five spice mix (δές τη συνταγή για το σπιτικό μίγμα μπαχαρικών, πιο πάνω)
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μία κουταλιά μίγμα μπαχαρικών "five spice mix" (δές τη συνταγή για το σπιτικό μίγμα μπαχαρικών, πιο πάνω), καί τους κύβους ζωμών να διαλυθούν.
Πλένουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο με τη φλούδα, το τζίντζερ σπασμένο με τη φλούδα, το πράσινο μέρος απο το πράσο χονδροκομμένο το ένα απο τα δύο καρότα χονδροκομμένο με τη φλούδα και τα σκόρδα σπασμένα με τη φλούδα. Σε αυτό το στάδιο εμπλουρτίζουμε τη γεύση των έτοιμων ζωμών ώστε να φτιάξουμε μία νόστιμη σούπα.
Στην ίδια κατσαρόλα όσο βράζουν τα λαχανικά μας μπορούμε να βράσουμε το σουρίμι και τα αβγά μας για 4 με 6 λεπτά ώστε να τα έχουμε έτοιμα για το γαρνίρισμα.
Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά, στραγγίζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και πετάμε όλα τα λαχανικά. Ξαναβάζουμε τη σούπα στη κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα με τη σούπα που κοχλάζει ρίχνουμε τα noodles να βράσουν για όσο μας λεεί η συσκευασία(8-10λεπτά). Προσθετουμε τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα Γουόστερ όσο βράζουν τα νούντλς μας.
Συναρμολόγηση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα noodles και τη σούπα και διακοσμούμε την επιφάνεια του μπολ με τα αβγά, το καρότο κομμένο σε λωρίδες, το σουρίμι, κρεμμυδάκι φρέσκο, λίγο άσπρο πράσο (εάν μας αρέσει ωμό) και πασπαλίζουμε με σησαμέλαιο.
Μικρά Μυστικά
Εάν δεν θελεις να φτιάξεις "five spice mix"-- αν και προτείνω να το κάνεις, δίνει τελεια γεύση σε πολλά πιάτα--, ρίξε στη κατσαρόλα στο βήμα που βράζεις τα λαχανικά με τη φλούδα: ενα ξύλο κανένα, 1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισο, πιπέρι και 2-3 γαρύφαλλα. θα πάρεις την ίδια γέυση. Μη ξεχάσεις να τα στραγγίξεις και να τα πετάξεις μαζί με τα λαχανικά.