100γρ.κουβερτούρα με περίπου 50% κακάο (χωρισμένη σε 50 και 50γρ)
300γρ.ζάχαρηλευκή κρυσταλλική
100γρ.καστανή ζάχαρη
3αβγάμεγάλα(Large). σε θερμοκρασία δωματίου.
3βανίλιεςφιαλίδια
100γρ.κακάοσκόνη
120γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ.αλάτι
200γρσταγόνες σοκολάτας γάλακτος(chocolate chips)
Οδηγίες
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C, στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ενα ταψάκι ή γυάλινο πυράντοχο σκεύος 25χ25εκ. αφήνωντας αρκετή άκρη προς τα πάνω για να τραβήξουμε και να βγάλουμε απο το σκεύος τα brownies μας όταν γίνουν. Ευκολάκι!
Πώς τα φτιάχνουμε
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα 50γρ κουβερτούρα(τη μισή) και προσθέτουμε τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη σταδιακά να λιώσει και αυτή. ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη καεί το μίγμα. Άλλος εύκολος τρόπος είναι να λιώσουμε το βουτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μπολ στο φουρνάκι μικροκυμάτων. Ανοίγουμε ανα 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε καλα ώσπου να λιώσει. Αφού λιώσουν και το βούτυρο και η σοκολάτα και έχουν γίνει ένα λείο γυαλιστερό μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά ώσπου να λιώσει και να ενσωματωθεί και αυτή.
Σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε και ανακατεύουμε γρήγορα ένα-ένα τα αβγά και τις βανιλιες.
Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο(κοσκινισμενο για να μην έχει γρομπαλάκια, το αλεύρι το αλάτι, την υπολοιπη 50 γρ κουβερτούρα σε χοντροκομμένα μεγάλα κομματια και τις σταγόνες σοκολάτας ολόκληρες. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και το απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά ανοίγουμε τον φούρνο και δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν με το κόλπο με την οδοντογλυφίδα(Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα εώς το κεντρο των μπράουνις μας και τη βγάζουμε).
Σε αυτή τη συνταγή δεν πρέπει να βγαίνει η οδοντογλυφίδα με υγρό άψητο μίγμα αλλα ούτε και τελείως στεγνή. Αν δηλαδή όταν βγαίνει η οδοντογλυφίδα φαίνονται μερικά ψιλο-υγρά τρίμματα, τα brownies μας είναι έτοιμα. (Συνήθως θέλουν 33-37 λεπτά στον φούρνο άρα τσεκάρετε καθε 2 λεπτά μετα το μισάωρο για να είστε σίγουροι.)
Αφήνουμε το ταψί να κρυωσει ΤΕΛΕΙΩΣ πριν κόψουμε τα μπράουνις σε φέτες. Μη κανεις ζαβολιά, θα αρχίσουν να τριβονται. κρίμα είναι μάνα μου.
Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα για μία εβδομάδα.
Μικρά Μυστικά
Μπορείς να τα καταψύξεις αφού κρυώσουν για μέχρι και 3 μήνες. Όταν τα βγάλεις τα ζεσταίνεις για λίγα λεπτά και απολαμβάνεις σαν να τα εβγαλες μόλις απο το φούρνο!