½πλάκαςβούτυρο ή μαργαρίνημισή συσκευασία(125γρ), λιωμένο
1κούπαζάχαρη λευκή
1κούπακρέμα γάλακτος
1φιαλίδιοβανίλια σκόνη
2αβγάχτυπημένα
1κ.γ.καφέ στιγμιαίο(αν θέλουμε χωρίς καφεΐνη)
2κ.γ. κανέλα
½κ.γ.μοσχοκάρυδο
1κ.γ.κάρδαμο(κακουλέ)
6δαμάσκηνα ξεράψιλοκομμένα
4κ.σ.κράνμπερι ξερά ή σταφίδες
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
Στο μπολ μας ρίχνουμε την φαρίνα, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αβγά, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τον καφέ και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύουμε
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ για να ξεκολλάει ευκολα αφου ψηθεί το κέικ, το βάζουμε στη φόρμα μας και το ψήνουμε για 40-45′ περίπου. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει βάζοντας βαθιά μία οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει καθαρή το βγάζουμε.
Μικρά Μυστικά
Για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια, λιώνουμε λευκή σοκολάτα σε μπαίν μαρί ή για λίγα λεπτά στο φουρνάκι μικροκυμάτων ανακατεύοντας την συχνά, και πασπαλίζουμε με πολύχρωμα ζαχαρωτά.