5Ροδάκινα μικράπλυμμένα και κομμένα στη μέση χωρις κουκούτσι
1κ.σ.ζάχαρη Μαύρη (ή λευκή)(για πασπάλισμα στα ροδακινα)
2κ.σ.Μαργαρίνη ή βούτυρο(για πασπάλισμα στα ροδακινα)
Για το κέικ
125γρ.Μαργαρίνη ή βούτυρο(1 φλυτζάνι)
125γρ.ζάχαρη(1 φλυτζάνι)
125γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις(1 φλυτζάνι)
1κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1φιαλίδιοβανίλια
3αυγά
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ή στην φόρμα του κέικ κατευθείαν, απλώνουμε τα μισά ροδάκινα, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα δευτερο μπολ ρίχνουμε την μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ να αναμιχθούν καλά. TIP του Τεμπέλη: εάν αφήσουμε για 2-3 ώρες έξω απο το ψυγείο την μαργαρίνη μαλακώνει πολύ και μπορούμε να κανουμε την διαδικασία με ένα κουτάλι χωρίς να λερώσουμε κάν μίξερ.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπολοιπα υλικά ώσπου να ανακατευθούν καλά.
Περιχύνουμε το μίγμα του κέικ στη φόρμα με τα ροδάκινα. Χτυπάμε την φόρμα 5-6 φορές στον πάγκο να κατεβει το μίγμα παντού ανάμεσα στα ροδάκινα.
Ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά (το ψήσιμο διαφέρει λίγο απο φούρνο σε φούρνο, και ανάλογα το ταψί ή τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε). Δοκιμάζουμε εάν έγινε το κέικ τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα, εάν βγαίνει καθαρή χωρίς ζύμη ειναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με μια κουτάλα σε μπολάκια με παγωτό απο δίπλα! Υπέροχο!