Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
–
+
servings
Φασολάκια Κοκκινιστά Πλατιά
5
from 1 vote
Εκτύπωση
Αποθήκευσε στο Pinterest
Χρόνος Προετοιμασίας:
20
minutes
Χρόνος Μαγειρέματος:
55
minutes
Συνολικός Χρόνος:
1
hour
15
minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις):
4
Άτομα
Υλικά
▢
1000
γρ.
Φασολάκια πλατιά
κατεψυγμένα
▢
3
πατάτες
καθαρισμένες και χονδροκομμένες
▢
1/2
κούπα
ελαιόλαδο
▢
1
Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
▢
1
σκελίδα
Σκόρδο Ψιλοκομμένο
▢
3
κούπες
ντομάτα στον τρίφτη
▢
2
κ.γ.
πελτέ ντομάτας
▢
1/2
κούπα
Μαϊντανό Ψιλοκομμένο
▢
2
κλαδάκια
Δυόσμο Ψιλοκομμένο
▢
1
κύβο ζωμό λαχανικών
αραιωμένο σε μία κούπα νερό
▢
λίγη ζάχαρη
▢
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη να καβουρδιστεί για ενα λεπτό
Ρίχνουμε τις πατάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φασολάκια.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τον αραιωμένο κύβο με τον ζωμό λαχανικών.
Φροντίζουμε τα υγρά να μισοσκεπάζουν τα φασολάκια. Μαγειρεύουμε για 40-50’ περίπου σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό πριν από το τέλος του μαγειρέματος για να μπορούμε να δοκιμάσουμε την ποσότητα αλατιού που θα ρίξουμε.
Μικρά Μυστικά
εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φασολάκια εποχής, το πρώτο βήμα ειναι να τα ζεματίσουμε για 2’ σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μοιρασέ το στο Facebook
Έφτιαξες τη Συνταγή;
Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention"
@kserotiefages
και θα το μοιράσω!