Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε το ζύμωμα.
Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μία ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και πλάθουμε το ζυμάρι σε μία μεγάλη απαλή μπάλα. Προαιρετικά αφήνουμε εώς και μία ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μέσα σε μία σακούλα τροφίμων.
Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, αλευρώνουμε τον πάγκο μας ελαφρά και ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης σε λεπτές πίτες.
Ψήνουμε σε πολύ καυτό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Μικρά Μυστικά
Ιστορία: Η παραδοσιακή πιαντίνα πρίν μερικά χρόνια φτιαχνόταν με λαρδί αντί για ελαιόλαδο. ήταν πιό βαριά αλλα το άρωμα της πίτας ήταν μοναδικό!Μυστικό: Στο αλεύρωμα του πάγκου χρησιμοποιήστε καλαμποκάλευρο για να γίνουν πιο κρατσανιστές οι πιαντίνα σας!Μυστικό: Στο άνοιγμα του ζυμαριού δεν χρειάζεται να ειναι ομοιόμορφα τα σχήματα. Το σπιτικό ρουστίκ στυλ ειναι "απαραίτητο" για να απολαύσουμε ιδανικά τις πιαντίνα μας!Σερβίρισμα:
Εάν θέλουμε να την φάμε σαν σαντουιτς, όταν έχει γίνει η μία πλευρά και την γυρίσουμε για να ψηθεί η δεύτερη, στρώνουμε τα υλικά της επιλογής μας στην μισή πλευρά (οι Ιταλοί παραδοσιακά την τρώνε με τυρί μοτσαρέλα και προσούτο) και μόλις ψηθει η κατω πλευρά μας και λιώσουν τα τυριά διπλώνουμε στα δύο και σερβίρουμε
Εάν θέλουμε να την σερβίρουμε για πίτσα, όταν έχει γίνει η μία πλευρά και την γυρίσουμε για να ψηθεί η δεύτερη, ξεκινάμε με την σάλτσα μας και προσθέτουμε τα υλικά επιλογής μας. Προσοχή μην κάνετε υπερβολές στις ποσότητες! Επίσης, εαν σας αρέσει η ρόκα, τα τοματίνια ή κάποια άλλη πράσινη σαλάτα προσθέστε την απο πάνω ωμή αφου σερβίρετε την πίτσα σας!