Σε ένα μπολ αδειαζουμε την κονσέρβα με τα ολόκληρα τοματάκια, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και αλάτοπιπερώνουμε
Με τα χέρια μας συνθλίβουμε τα τοματάκια ανακατεύοντας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά. Την δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι εαν χρειάζεται και εάν είναι αρκετά όξινη μία πρέζα ζάχαρη. Η σάλτσα έιναι έτοιμη για να την απλώσουμε στην πίτσα μας!
Μικρά Μυστικά
Όσο περισσότερο αφήνουμε την σάλτσα να "κάτσει" τόσο πιο δυνατά γίνονται τα αρώματα και η γεύση! Μπορούμε να την φτιάξουμε και μία μέρα πρίν και να μείνει στο ψυγείο.
Χρησιμοποιήστε την παραπάνω συνταγή για Ιταλικά λεπτά ζυμάρια. Για Ελληνική αφράτη ψωμένια πίτσα στην παραπάνω συνταγή προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ. Χρειαζόμαστε μία πιο γλυκιά και πηχτή σάλτσα για να νοστιμέψει η ψωμένια ζύμη μας.