700γρ κουβερτούρα50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100γρμέλι
Οδηγίες
Για το Παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μίξερ, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μίγμα μέσα σε ένα τσέρκι(ή ταψάκι) διαμέτρου περίπου 20cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. (sos: Φτιάξτε το παντεσπάνι σας μία μέρα πρίν γιατί θα σας τριφτεί εαν επιχειρήσετε να το κόψετε ζεστό).
Κόβουμε το παντασπάνι μας σε δύο ή τρείς οριζόντιες φέτες.
Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για τεσσερα λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.
Κρέμα (Γκανάς Σοκολάτας)
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσουν.
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρα κομμάτια και αδειάζουμε το μίγμα με την κρέμα απο πάνω ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Συναρμολόγηση
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20cm σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο εσωτερικό του τη μία φέτα από τo παντεσπάνι μας. Το σιροπιάζουμε απλώνουμε πάνω μια στρώση κρέμας και συνεχίζουμε με τις υπολοιπες στρώσεις. (Εάν η κρέμα σας ειναι αρκετά αραιή βάζουμε πρίν απο καθε στάδιο την τούρτα στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου ωσπου να σταθεροποιείτε η κρέμα μας και συνεχίζουμε στις υπολοιπες στρώσεις.)
Η τελευταία στρώση πρεπει να είναι με κρέμα, και αφού κρυώσει καλά για αρκετές ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, την πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.