Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν(ασπρίσουν).
Κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής(μαρίζ) το Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, τη μαστίχα και το αλάτι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20x30εκ. και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά (ή ώσπου να πιάσει μια χρυσοκοκκινη κρούστα).
15 λεπτά πριν κλέισουμε τον φούρνο και βγάλουμε το γλυκό μας, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά(μετράμε τα λεπτά απο τη στιγμή που ξεκινάει να βράζει το σιρόπι).
Περιχύνουμε το καυτό ραβανί με το καυτό σιρόπι με τη βοήθεια μίας μεγάλης κουτάλας και αφήνουμε μερικές ώρες να το απορροφήσει τελείως.
Μικρά Μυστικά
Προσοχή στο 2ο βήμα. Πρέπει να ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μην "ξεφουσκώσει" το μίγμα μας.