1λίτροζωμό λαχανικών(2 κύβοι αραιωμένοι σε 1 λίτρο νερό)
125mlκρέμα γάλακτος (½ κούπα) εάν θέλετε να κάνετε βίγκαν/νηστίσιμη την συνταγή αντι για κρέμα γάλακτος προσθέστε κρέμα καρύδας, θα την βρείτε σε τενεκεδάκια στο σουπερμαρκετ.
αλατι/πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το μπαχάρι και το κύμινο και την κολοκύθα και τσιγαρίζουμε τα ανακατεύοντας για μισό λεπτό να πάνε παντού τα αρώματα.
Ανεβάζουμε τέρμα την φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και την πατάτα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει ξανα χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλατος(ή κρέμα καρύδας) και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ σε δόσεις ή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ(εάν εχουμε) κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε και διακοσμούμε κάνοντας σχεδιάκι με λίγη κρέμα γάλακτος και παπαρουνόσπορο, γιατι δεν είμαστε και τίποτα χθεσινοί...