200γρ.γκουαντσιάλεαν δεν βρείτε χρησιμοποιήστε λιπαρή φρέσκια πανσέτα και λίγο καπνιστό μπέικον
πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο (και 1-2 λεπτά λιγότερο) σε καλά αλατισμένο νερό.
Κόβουμε σε κύβάκια το γκουαντσιάλε(υπάρχει και έτοιμο κομμένο) και το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά να λιώσει το λίπος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους να ενωθούν, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και μία κουταλιά του γλυκού πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά κρατάμε ενα-δύο ποτήρια νερού στην ακρη και τα στραγγίζουμε
Έχοντας κλείσει την φωτιά στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα με το αβγό και το τυρί μέσα ανακατεύοντας ώσπου να δέσουν τα υλικα και να γίνει η σάλτσα μας. Εάν χρειαστεί σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγο νερό απο αυτό που κρατήσαμε στην άκρη για να την αραιώσουμε.
Μικρά Μυστικά
Για τέλεια ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες των μακαρονάδων ιταλών χρησιμοποιούμε για κάθε 100γρ πάστα, ένα λίτρο νερό και μία κουταλιά κοφτή του γλυκού αλάτι.
Εάν θέλουμε χονδροκόβουμε λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω απο τα ζυμαρικά μας