Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι τα καρότα το πράσο την πιπεριά και το σέλινο. Το καρότο το κόβουμε σε κυβάκια στο μέγεθος του νυχιού μας. (όχι το "10-μέτρα-νύχι-κάτγουμαν" που έχεις πουλάκι μου, το κανονικό, το νορμάλ ντε! χαχα)
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί και να πάρει καφετί χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη για να μην πικρίσει.
Τέλος, προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών αραιωμένο σε ενα ποτήρι κόκκινο κρασί και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 10-15 λεπτά ή ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα τυριά το αβγό αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25X35 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο και αλείφουμε με αυτό τα φύλλα στο κέντρο και στα πλαϊνά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο οπως πρίν.
Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα. Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά της πίτας
Χαράσσουμε την πίτα μας και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.
Τοποθετούμε την πίτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας πριν την κόψουμε.