Υγιεινό Κέικ με Ξηρούς Καρπούς

Υγρό καλοκαιρινό κέικ με αλεσμένους ξηρούς καρπούς, χωρίς αλεύρι. Ιδανικό για πρωινό μαζί με ένα φυτζάνι Ελληνικό καφέ. Είναι πλούσιο, εύκολο και πολύ θρεπτικό!
Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 1 hour
Συνολικός Χρόνος 1 hour 50 minutes
Μερίδες 10 Άτομα

Υλικά

  • 250 γρ καρύδια
  • 125 γρ φουντούκια
  • 125 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 100 γρ ινδοκάρυδο ξερό, ή φρέσκια καρύδα τριμμένη
  • 500 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ φρεσκοστημμένο χυμό λάιμ ή λεμονιού
  • 7 μέτρια αβγά
  • 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε σταδιακά τους ξηρούς καρπούς με την άχνη ζάχαρη και τους θρυμματίζουμε.
  2. Τους ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον χυμό απο λάιμ
  3. Σπάμε τα αβγά ένα-ένα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε ένα μίγμα απο χυλό
  4. Μέσα σε μία φόρμα για κέικ ή ένα τσέρκι τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολα
  5. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 160° C στον αέρα για 1 ώρα με 1 ώρα και 10' ώσπου να πιάσει μία κρούστα απο πάνω αλλα μέσα να είναι υγρό και μαλακό.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει για 30' και μετα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κόβουμε και σερβίρουμε

Μικρά Μυστικά

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε και να αντικαταστήσετε το λάιμ με λεμόνι ή πορτοκάλι.
  • Χρειάζεται αρκετή ώρα στον φούρνο γιατι δεν περιέχει αλεύρι.
  • Τα συστατικά οπως το ινδοκάρυδο και η ζάχαρη αχνη θελει προσοχή να αναγράφουν χωρίς γλουτένη στις συσκευασίες εάν έχετε δυσανεξία ή κοιλιοκάκη