Ξέρω τι έφαγες όταν κρύωνες… Ε, ναι. Χειμώνας χωρις τις αγαπημένες μας σούπες δεν ειναι χειμώνας…  Αυτή ειναι μία απο τις αγαπημένες μου χειμωνιάτικες βελουτέ σούπες . Λίγο καυτερή λόγω του τζίντζερ το οποίο το βράζουμε και το αφήνουμε μέσα όταν πολτοποιούμε….  πολύ-πολύ απαλή και πλούσια σε φυτικές ίνες.  Εαν είστε κρυωμένοι μην το σκέφτεστε… Σούπα φάρμακο λεω ντε! φάε κόοοοσμε! Εδώ η καλή σούπα… και τέτοια…

Υλικά

  • 4 κρεμμύδια κοκκινα

  • 2 κεμμύδια άσπρα

  • 2 ντομάτες

  • 1 κολοκύθι

  • 4-5 μανιτάρια άσπρα

  • 1/2 μικρό λάχανο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 50γρ φέσκο τζίντζερ

  • 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

  • μια χούφτα μαιντανό

  • 150ml κρέμα γαλακτος

  • 200γρ τυρί κρέμα

  • 50γρ βουτυρο

  • 50γρ ελαιολαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Πως την φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 1/2 λίτρα νερό, χονδροκόβουμε ολα μας τα λαχανικά μαζί με το τζιντζερ κομμένο σε λωρίδες και όλα μας τα μυρωδικά χωρις τα κλωναράκια τους (μόνο τα φύλλα).
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το ελαιόλαδο και βράζουμε για 30 λεπτα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος το βούτυρο και το τυρί κέμα και μαγειρευούμε για ακόμη 5 λεπτα.
    Μετά πολτοποιούμε με το μούλτι μας ή με το ραβδομπλέντερ (πολυ μεγάλη ευκολία για τις σούπες) και έχουμε την τέλεια βελουτέ υφή.
  4. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο τυρί Camembert για έξτρα γεύση.

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes