Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και αφαιρούμε την ψίχα σε ένα μπόλ.
Στύβουμε την ψίχα με τα χέρια μας καλά να απελευθερώσουμε όλους τους χυμούς του καρπουζιού.
Ξεχωρίζουμε με ένα σουρωτήρι τον χυμό απο την ψίχα και τα κουκούτσια και τον ρίχνουμε σε μία κανάτα.
Στύβουμε και ρίχνουμε στην κανάνα τον χυμο απο ένα μικρό λεμόνι(εάν μας αρέσει λιγότερο ξινό το προσαρμόζουμε)
Σπάμε μερικά φύλλα δυόσμου με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στην κανάτα.
Γεμίζουμε πάγο και σερβίρουμε με καλοκαιρινές ομπρελίτσες (να κάνουμε και λίγο εφέ, ντέ!)
Μικρά Μυστικά
Δε χρειάζετε καθόλου γλυκαντικό (ζάχαρη, μέλι) γιατί το καρπούζι ειναι πλούσιο σε φυσικά σάκχαρα.
Εάν ειναι και απογευματάκι και έχουμε όρεξη για "τσιλάουτ" στο μπαλκόνι με φίλους, μπορούμε να σπικάρουμε τον χυμό με λίγο ρούμι. Υπολογίζουμε μία κούπα ρούμι για μία κανάτα 1,5 Λίτρου χυμού. Ή και παραπάνω... ποιός ειμαι εγώ για να σε κρίνω... :)