220γρνερόχλιαρό ή γάλα χλιαρό (1 φλυτζάνι μεγάλο = 220γρ)
130γρελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχννουμε το αλεύρι, τον κόρν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέσα το αλάτι.
Στο ζεστό νερό (ή γάλα) ρίχνουμε την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μίγμα με την μαγιά στο μίγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
Αφού γίνει ενα συμπαγές ζυμάρι, το βγάζουμε σε έναν παγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν καλά τα υλικά.
Απλώνουμε με τα δαχτυλα σε κυκλικό σχήμα αφήνωντας μικρά βουναλάκια στις άκρες για να σχηματίσουμε την κρούστα τις πίτσας. Την βάζουμε στην άκρη για 10-15' να ξεκουραστεί ώσπου να φτιάξουμε την σάλτσα μας και να κόψουμε τα αλλαντικά και τις πιπεριές ή ότι αλλο θα βάλουμε επάνω.
Μικρά Μυστικά
Προτείνω με την ζύμη να φτιάξετε μία "σπέσιαλ" πίτσα με κόκκινη σάλτσα (συνταγή εδώ) , τυρί τριμμένο μοτσαρέλα, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά πράσινη και φρέσκα μανιτάρια.
Αν είστε και πολύ μερακλήδες, αλείψτε την κρούστα με ενα πινέλο με νερό και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
Εάν θέλετε πολύ χονδρή "ψωμένια" ζυμη κάντε όλο το ζυμάρι της συνταγής μία πίτσα. Εάν πάλι σας αρέσει κανονική, χωρίστε το στα δύο.