480γρΑλεύρι σκληρό Νο1 εάν είναι καλοκαίρι ή εχει υγρασία, θα μας παρει λίγο παραπάνω αλεύρι κοντα στα 530γρ συνολο
30γρελαιόλαδο
2κ.γ.μαγιά
280γρχλιαρό νερό
1 1/2κ.γ.αλάτι
Για το πασπάλισμα
40γρελαιόλαδο
2κ.γ.ξερό δεντρολίβανο
1κ.σχονδρό αλάτι
1/4κ.γ.ρίγανη τριμμένη καλάπροαιρετικά
1/4κ.γ.θυμάρι τριμμένο καλάπροαιρετικά
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ, με τελευταίο το αλάτι(για να μη καψει την μαγιά μας) και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10'
Αφήνουνμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30'
Σε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε πάχος ενάμιση εκκατοστού
Αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο της ώρας να φουσκώσει.
Αφού περάσει ενα τέταρτο, κάνουμε "δαχτυλιές" στην επιφάνεια της πασπασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αρωματικά μας και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε πάνω κάτω αντιστάσεις ή στον αέρα
Μικρά Μυστικά
Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ για την ζύμη μας θα πρέπει να αφήσουμε το ζυμάρι για περίπου ακόμη μία ώρα να κάτσει για να αναπτυχθεί η γλουτένη στο πρώτο στάδιο(με το μίξερ το πετυχαίνουμε πολύ πιο γρήγορα).