10κ.σ.αγελαδινό βούτυρο λιωμένο(μετράμε αφού το λιώσουμε)
400γρ.γιαούρτι στραγγιστό πλήρες(2 κεσεδάκια)
3κ.σ.γάλα (ή νερό)
2κ.γ.αλάτι
1κ.γ.δυόσμο ξερό
Για τη γέμιση
200γρτυρί κρέμα
Για επάλειψη
1αβγόχτυπημένο
σουσάμι μαύρο(ή κανονικό)
Οδηγίες
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ ώσπου να έχουμε ένα ζυμάρι αφράτο που δέν θα κολλάει στο χέρι.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και τα γεμίζουμε με το τυρί κρέμα(περίπου μία κουταλιά της σούπας κοφτή, τυρί)
Κλείνουμε τα πιτάκια σε μισοφέγγαρα και πατάμε τις άκρες με ένα μαχαίρι ή πιρούνι. ( έτσι δεν θα μας φύγει η γέμιση στο ψήσιμο )
Αφού τα τοποθετήσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο
Μικρά Μυστικά
Προσοχή στο τυρί της γέμισης, εάν δεν χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα τυπου φιλαδέλφια και διαλέξετε κάποιο τυρί άλμης ή ξινοτύρι, θα πρέπει να προσθέσετε αυγό για να δέσει η γέμιση. Η αναλογία είναι: σε 100γρ τυριού άλμης(φέτα, τυρί αγελαδινό κτλ) προσθέτουμε ένα αβγό χτυπημένο.