Υπέροχη και λάϊτ συνταγή για κρασάκι με φίλους τις δύσκολες ημέρες της δίαιτας που αποφεύγουμε τις κρέμες γάλακτος. Είναι όμως υπέροχος και πολύ γρήγορος μεζές!

Τηγανιά Κοτόπουλο με Γιαούρτι

Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 30 minutes
Συνολικός Χρόνος 40 minutes
Μερίδες 3 Άτομα

Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με 2% λιπαρά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 150 ml μπίρα
  • αλάτι/πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαραθεί και προσθέτουμε το κοτόπουλο και την πιπεριά.

  2. Ρίχνουμε την μπίρα και αφήνουμε ώσπου να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

  3. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας για πέντε-έξι λεπτά και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Προσοχή στο μαγείρεμα του κοτόπουλου: ανοίξτε που και που μία μπουκίτσα και ελέγξτε εαν μέσα ειναι άσπρη, εαν είναι ακόμη ροζ χρειάζεται κιάλλο μαγείρεμα.