Έχω διαβάσει πολλές συνταγές για ταραμοσαλάτα. Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές εκδοχές και πιστέψτε με ειναι τόσο ευέλικτη αλοιφή/σαλάτα που με μία βασή απο καλό ταραμά(άφτιαχτο), ψωμί ψίχα και λάδι ξεκινάτε και βάζετε ότι μπαχαρικό, λαχανικό και βότανο σας αρέσει για να την φτάσετε στα τελικά σας γούστα!

ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ: Ανοίγετε συχνά το μούλτι και δοκιμάζετε. Μήν ξεχάσετε όμως πως ότι βήμα κανετε πρέπει να το σημειώσετε για να έχετε την συνταγή όταν φτασετε να σας αρέσει τρελά το αποτέλεσμα σας!

Η συνταγή που σας γράφω ειναι η δική μου αγαπημένη: μία φοβερά μερακλίδικη ταραμοσαλάτα με το σκορδάκι της, το κρεμμυδάκι και την ισορροπημένη οξύτητα του λεμονιού με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο! Όσο πρέπει αλμυρή και το βασικό για μένα: η σύστασή της που ειναι πηχτή σαν αλοιφή και όχι σαν αυτές που βλέπουμε κατα καιρούς και μοιάζουν με σος για μαρουλοσαλάτα, για να μην πω κατι αλλο και με πείτε κακό. 🙂

Θα χρειαστείτε ένα μούλτι. Ετοιμασία 15′. Η Συνταγή βγάζει περίπου 400γρ αλοιφής.

 

Υλικά

  • 200γρ ψωμί του τόστ ψίχα. Ελαφρά μουσκεμένο/στραγγισμένο καλά
  • 100γρ ταραμά άφτιαχτο(εάν βρείτε λευκό προτιμήστε τον)
  • ½ κρεμμύδι άσπρο
  • ½ μικρή σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • χυμό απο ½ λεμόνι
  • 70ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • πράσινο πιπέρι τριμμένο (θέλουμε το άρωμα αλλα να μην βγει καυτερή η αλοιφή)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε στο μούλτι μας όλα τα υλικά με το μισό ελαιόλαδο και χτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε εως ότου φτάσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ανάλογα το πόσο στραγγίξαμε το ψωμί μας ίσως χρειαστεί λιγότερο και ίσως περισσότερο λάδι.

Έτοιμη! Υπέροχη και μερακλίδικη!! Βάλτε μπόλικη στο πιάτο και φέρτε τις λαγάνες!!!

 

ΕΞΤΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟ: Χρησιμοποιήστε ψωμί του τόστ, κόψτε την κόρα και φτιάξτε σπιτικά κρουτόν για τις σαλάτες σας! Απλά κοψτε την σε κυβάκια, βάλτε τε τα σε ενα ταψί  τρίψτε λίγο σκόρδάκι απο πανω, πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.