Τα τάκος είναι  παραδοσιακά Μεξικάνικα «σάντουιτς» τα οποία φτιάχνονται με τορτίγια διπλωμένη ή γυρισμένη σε μορφή πίτας. Μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον αφορά τη γέμισή τους, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά και τυρί και πολλά άλλα. Σε αυτήν την συνταγή χρησιμοποιώ αβγό, τυρί που λιώνει, τυρί κρέμα και μυρωδικά. Το αποτέλεσμα; γευστικότατο! Μην προσπαθησετε να το φάτε με μαχαιροπήρουνα… το πιάνετε με το χέρι και το κατασπαράζετε 🙂

 

Υλικά

  • 1 πίτα τορτίγια
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 50γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φέτα τομάτα
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Ψήνουμε το αβγό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο. Όταν ετοιμαστεί ετσι οπως μας αρέσει, το βγαζουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε το τηγάνι και τοποθετούμε την πίτα τορτίγια, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  3. Βάζουμε την μοτσαρέλα και όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το τυρί κρέμα
  4. Προσθέτουμε την τομάτα και το αβγό
  5. Αρωματίζουμε με τον δυόσμο και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι
  6. Διπλώνουμε στην μέση την τορτίγια μας και ψήνουμε για μισό λεπτό απο καθε πλευρά ωσπου να κρατάει το σχήμα της. Το τάκο μας είναι έτοιμο! Απολαύστε!