Υπέροχο άλειμμα Σοκολάτας τύπου πραλίνα φουντουκιού, ΠΟΛΥ πιο νόστιμο από αυτά του εμπορίου και με υλικά που γνωρίζετε. Θα το φτιάξετε μόνοι σας και θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστούμε μία κατσαρόλα, ένα μπολ και βάζα για να διατηρήσουμε το άλειμμα μας. Προετοιμασία: 10′, Παρασκευή: 15′. Η συνταγή φτιάχνει περίπου δύο βάζα 400γρ

Υλικά

  • 200γρ φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά (πλήρες)
  • 50γρ γλυκόζη
  • 400γρ ζάχαρη
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 50γρ κακάο άγλυκο σκόνη
  • 100γρ φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη

Πώς τη φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε. Παρακολουθούμε με το θερμόμετρο μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει στους 100°C ή μέχρι λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μίγμα μας. Ιδανικά χρησιμοποιούμε το θερμόμετρο, όπως γράφω πριν.
  2. Σε ένα μπολ σπάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε το μίγμα που έχει τη σωστή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει η κουβερτούρα μας
  3. Προσθέτουμε τα φουντούκια σε σκόνη και το κακάο
  4. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να κρυώσει και το μοιράζουμε σε βάζα.

Μυστικό συντήρησης: Διατηρήστε τα βάζα σας σε ξηρό και δροσερό μέρος όπως ένα ντουλάπι και όχι στο ψυγείο γιατί θα παγώσει η σοκολάτα.

Α, Μπορεί να σας φαίνεται πολύ η ζάχαρη στην συνταγή αλλα ειναι αρκετά λίγότερη απο τα αντιστοιχα προιόντα του εμπορίου όπου ενδεικτικά αναφέρω ένα σε γυάλινη συσκευασία (ναι, καταλαβατε ποιό) το οποίο περιέχει κοντα 57% ζάκχαρα. Απολαυστε την λοιπόν την συνταγή και με λιγότερες τύψεις 🙂

1
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes