Πολύ καλοκαιρινή συνταγή θα την έλεγα. Η σως ειναι τόσο δροσιστική… και υπέροχη… και σου ανεβάζει τη λίμπιντο… και σου ανεβάζει την διάθεση… ΚΑΙ την τρως και εσύ που δεν τρώς τζίντζερ, και ΝΑΙ εχει και τζίντερ μέσα(χεχε)! ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ…  και χωρίς πολλές θερμίδες σας είπα;  🙂 Αυτά.  Φτιάξτε αυτο το υπέροχο πιάτο!

Θα χρειαστούμε ένα μούλτι ή μπλέντερ για την σως, και ενα τηγάνι αντικολλητικό για να ψήσουμε τον σολομό.

Υλικά

για τον σολομό:

  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (υπάρχουν πολυ οικονομικά στις καταψύξεις των σουπερμάρκετ. Προσοχή μην πάρετε καπνιστό σολομό)
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό

για την σως μάνγκο:

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα μισού λεμονιου
  • 20γρ τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 μάνγκο ώριμο
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Ξεκινάμε με την σως:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος.

Ψήνουμε τον σολομο:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει καλά το τηγάνι
  2. Πασπαλίζουμε το ψάρι μας με τον ξερό δυόσμο και όσο πιπέρι θέλουμε, και απο τις δύο πλευρές
  3. Το βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι για να το ψήσουμε.

    Πώς ψήνουμε τον σολομό: Ένας βασικός κανόνας: Δεν προσπαθούμε να γυρίσουμε τα φιλέτα μας απο την αρχή.  Θα δείτε ότι αρχίζει να ασπρίζει η επιφάνεια που ακουμπά στο τηγάνι όταν αρχίσει να ψήνεται το φιλέτο σολομού. Όταν το άσπρο σημάδι περάσει το κέντρο του φιλέτου μας (κοιτώντας απο τα πλάγια) τότε γυρίζουμε και ψήνουμε για πολύ λιγα λεπτά και απο την αλλη πλευρά. Μήν το παραψήσετε για να βγεί ζουμερό.

 

σολομος με σως μανγκο