Φθινοπώριασε και βρίσκουμε πλέον κολοκύθα παντού! Είναι τόσο λαχταριστή που αυτη την περίοδο σκέφτομαι ένα τόνο συνταγές με κολοκύθα, γλυκές και αλμυρές! Αυτή ειναι μία λαχταριστή εμπνευσή μου με υλικά που είχα στο ντουλάπι και στο ψυγείο!

Εύκολη πίτα με χωριάτικο φύλλο, κολοκύθα, λίγο φέτα και μία κονσέρβα κόκκινα φασόλια! Κρατσανιστή επάνω και μέσα ζουμερή και γεμάτη! Πλούσια σε πρωτεϊνη αλλα και μπόλικους υδατάνθρακες, είναι ιδανική για να την σερβίρετε σαν κυρίως γεύμα ένα μεσημέρι με φίλους παρέα με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασάκι τύπου καμπερνέ σοβινιόν (ξεκινάμε τα κόκκινα σιγά σιγά..).  Απλά μοναδική! Φτιάξτε την!




Αλμυρή Κολοκυθόπιτα

Εύκολη πίτα με χωριάτικο φύλλο, κολοκύθα, λίγο φέτα και μία κονσέρβα κόκκινα φασόλια! Κρατσανιστή επάνω και μέσα ζουμερή και πλούσια!
Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 1 hour
Συνολικός Χρόνος 1 hour 15 minutes
Μερίδες 12 Μικρά Κομμάτια

Υλικά

  • 600 γρ κολοκύθα ψημένη και λιωμένη με το πιρούνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 5 τεμ φύλλα χωριάτικα για πίτες
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο μόνο τα φύλλα - ψιλοκκομένα
  • 300 γρ φέτα
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την γέμιση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια, την λιωμένη κολοκύθα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    πίτα
  2. Αφού ενωθούν τα υλικά κλέινουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο, τρίβουμε την φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σύνθετουμε την πίτα

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το λιώμένο βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  2. Ξεκινάμε να απλώσουμε τα φύλλα σε μικρό ταψί 20x30εκ. Αρχικά λαδώνουμε το ταψί μας καλά και τοποθετούμε ένα-ένα 3 φύλλά στο κάτω μέρος. Η φορά που τα τοποθετούμε είναι "σταυρωτά" και δεν ξεχνάμε πως πρέπει να λαδώνουμε καθε φύλλο πρίν βάλουμε το επόμενο.
    φυλλα
  3. Προσθέτουμε την γέμιση και κλείνουμε τα φύλλα που περισσεύουν απο το ταψί προς τα μέσα και τα λαδώνουμε. Μην σας απασχολεί η εικόνα σε αυτό το στάδιο θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα φύλλα απο πάνω και η πίτα μας θα δείχνει "επαγγελματική"!
    ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
  4. Προσθέτουμε τα άλλα δύο φύλλα επάνω, ένα-ένα σκεπάζοντας το ταψί και οπως πρίν τα λαδώνουμε. Με το πινέλο που τα λαδώνουμε σπρώχνουμε τις ακρες του φύλλου στα πλάγια μέσα στο ταψί για να δημιουργήσουμε τραγανές άκρες στην πίτα και ταυτόχρονα να την ομορφύνουμε. Σε αυτό το στάδιο με ένα μαχαίρι χαράζουμε μέχρι κάτω τα κομμάτια μας.
    ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
  5. Ψήνουμε στους 180 ° C στην λειτουργία αντιστάσεις πανω και κάτω για μιάμιση ώρα. ή στον αέρα για λίγο παραπάνω.