Δέν χρειάζεται να γράψω πολλά για την ομελέτα. Λίγο-πολύ ολοι μας έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε είτε για πρωινό είτε για γρήγορο γεύμα το μεσημέρι. Σας δίνω την δική μου συνταγή για Μεσογειακή ομελέτα που μου αρέσει πολύ! Το φρέσκο θυμάρι απογειώνει την γεύση! Τώρα που ήρθε η άνοιξη, καιρός είναι να πάτε σε ένα θερμοκήπιο και να αγοράσετε ένα γλαστράκι να το έχετε στην κουζίνα σας! Ανανεώνει και τον χώρο λίγο πράσινο!

 

Ομελέτα Μεσογειακή με Τοματίνια και Θυμάρι

Το βούτυρο και το γάλα χτυπημένα μέσα στο μίγμα κάνουν αφράτη την ομελέτα μας αλλα δοκιμάστε την και χωρίς αυτά εάν κάνετε διατροφή!

Προετοιμασία 5 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 20 minutes
Μερίδες 1 Άτομο

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • θυμάρι φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα τοματίνια με λιγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο θυμάρι(1/2 κ.γ.)

  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μαζί με το γάλα, Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

  3. Λιώνουμε το βούτυρο(χωρίς να το αφήσουμε να κάψει) και το ανακατεύουμε σταδιακά στο μίγμα με τα αβγά.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα τοματίνια το μίγμα με τα αβγά. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 5΄ και την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο θυμάρι.