Η κλασσική συνταγή μπισκότων βουτύρου. Τέλεια για να συνοδεψουμε τον καφέ ή το τσάϊ μας. Τόσο απλά, αλλα με τόσο πλούσιο άρωμα που θα τα αγαπήσετε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 

Μπισκότα Βουτύρου Κλασσικά

Γρήγορα, εύκολα, οικονομικά και πολύ-πολύ αρωματικά!! 

Προετοιμασία 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 30 minutes

Υλικά

  • 250 γρ. Φρέσκο Αγελαδινό βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φιαλίδιο σκόνη βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το φρέσκο βούτυρο αγελάδος με τη ζάχαρη για να αφρατέψει η ζύμη και να πάρει όγκο.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι κοσκινισμένο.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε για να γίνει μια απαλή και σφιχτή ζύμη.
  4. Με ένα κουτάλι ή ενα κορνέ σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  6. Τα ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου στους 200 βαθμούς για 10 -15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν για 2 – 3 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.