μαρμελαδα βυσσινο
μαρμελαδα βυσσινο

Μαρμελάδα βύσσινο

Φέτος έφτιαξα την καλύτερη μαρμελάδα βύσσινο που έχω φαει ποτέ! Θυμίζει γλυκό του κουταλιού λόγω των αρωματικών και των μπαχαρικών που εχει μέσα. Υπέροχη συνταγή, την έγραψα αμέσως για να μην την χασω! Φυσικά μπορείτε να την κάνετε παραδοσιακά χωρίς τα εξτρα αρωματικά που σας γράφω αλλα πραγματικά αξίζει!
5 from 1 vote
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Κουζίνα: Ελληνική
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 hour
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour
Συνολικός Χρόνος: 2 hours
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 βάζα 350ml

Υλικά

  • 1 κιλό βύσσινα ώριμα, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 15 γρ ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα (το καθε φύλλο ειναι 5γρ)
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 3 φιαλίδια βανιλίνη
  • 1 λεμόνι τον χυμό

Οδηγίες

  • Ζουλίξτε με τα χέρια σας τα βύσσινα καλά να βγάλουν τον χυμό τους στο μπόλ που τα έχετε καθαρίσει.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε τα βύσσινα με την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε συνεχώς.
    μαρμελαδα-βυσσινο2
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τα 3 φιαλίδια βανιλίνης. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να παρουν ακόμα μία βράση.
  • Βγάζουμε σε ένα μπόλ τα βύσσινα απο το σιρόπι που βράζει ώστε να το πήξουμε καλα και ετοιμάζουμε την ζελατίνη.
    μαρμελαδα-βυσσινο3
  • Σε παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε στο καυτό σιρόπι μας. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε αυτό το στάδιο αποστειρώνουμε τα βάζα μας σε ένα φούρνο στους 100°C
  • Ενώνουμε τα βύσσινα που έχουμε στο μπόλ με το δεμένο σιρόπι μας και αφήνουμε να παρει ακόμα μία βράση.
  • Βάζουμε καυτή την μαρμελάδα στα ζεστά βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε για να σφραγγίσουν και να κρυώσουν καλά.

Μικρά Μυστικά

  • Υπέροχη και για να καλύψετε τα ταρτάκια σας ή ένα cheesecake! Τα αρώματα της ειναι φανταστικά!
  • Διατηρούμε εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Εαν ανοίξετε ένα βάζο διατηρήστε το στο ψυγείο και καταναλώστε το σε 2 εβδομάδες το πολύ.
  • Εάν σας πήξει υπερβολικά (θα συμβεί εάν δεν έχετε αρκετό χυμό απο τα βύσσινα σας) ενώ ειναι στην φωτιά ακόμη αραιώστε με λίγο νερό ωσπου να το φέρετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα
μαρμελαδα βυσσινο
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
8
ΤΕΛΕΙΟ
0
3
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes