Υπέροχο πιάτο μανιταριών!! Φτιαγμένο στον φούρνο, περιέχει πολύ λιγες θερμίδες. Τέλειο σαν συνοδευτικό σε ενα δείπνο που ετοιμάζεται για την παρέα ή  σαν ένα μεζεδάκι για συνοδεία κρασιού. Ότι περισσέψει ρίξτε το τις επόμενες μέρες στις σαλάτες σας για έξτρα γεύση!


 

Μανιτάρια Πλευρώτους με Θυμάρι και Ρίγανη

Κουζίνα Ελληνική, Μεσογειακή
Χρόνος Μαγειρέματος 30 minutes
Συνολικός Χρόνος 30 minutes
Μερίδες 4 άτομα

Υλικά

  • 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε καλά τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο.

  3. Ψήνουμε στους 200οC για 30' ή ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να ξεροψήνονται οι άκρες τους.
  4. Σερβίρουμε με λεμόνι.