Φανταστική σάλτσα απο πιπεριές φλωρίνης.  Πολύ εύκολη για να την φτιάξουμε και ταιριάζει τέλεια σε burgers και  άλλα σάντουϊτς. Είναι vegan και νηστίσιμη συνταγή. Ο συνδυασμός της γλύκας και της οξύτητας (που βρίσκουμε και στην κλασσική κέτσαπ) με την σπιρτάδα της πιπεριάς κάνουν την διαφορά. Φτιάξτε την! Σούπερ γεύση η οποία θα μεταμορφώσει τα σάντουϊτς σας μία για πάντα.

Θα χρειαστούμε ένα μούλτι ή ενα ραβδομπλέντερ, αλουμινόχαρτο και ένα μικρό ταψάκι. Χρόνος προετοιμασίας 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 20′

Υλικά

  • 5 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης (450γρ περίπου)
  • 100γρ μηλόξιδο ή αλλο λευκό ξίδι
  • 80γρ ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. καυτερή κόκκινη πάπρικα σκόνη
  • αλάτι

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το ξίδι με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  2. Καθαρίζουμε απο τα σπόρια και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες
  3. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι μαζί με το σκόρδο, το μίγμα απο ξίδι και ζάχαρη, λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα
  4. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170ºC ώσπου να μαλακώσουν οι πιπεριές.

 

κετσαπ φλωρινης ζαχαρη/ ξιδι κετσαπ φλωρινης κετσαπ φλωρινης κετσαπ φλωρινης κετσαπ φλωρινης κετσαπ φλωρινης

2
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes