Άρθρο/συνταγή στην free press 360

Γράφει ενας φανταστικός μου χαρακτήρας (μπορεί να ειναι και το άλτερ έγκο μου), ο Κούλης ο Σέφ, ο τροφαντός μαγειρας! Απολάυστε.

(Introduction)

Καλώς τους! Δεν είπαμε πασχαλιάτικα χρόνια πολλά, είπαμε; Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως τις γιορτές  του έδωσα και κατάλαβε στο φαϊ… πολύ κρέας… καλά που έκανα και λίγο δίαιτα πιο πριν γιατί σίγουρα τα πήρα 4-5 κιλάκια… με είδε ο θείος προχτές και μου ‘λεγε να προσέχω λίγο γιατι δεν ήμουν έτσι. Στην ηλικία του πάει και για τρέξιμο ο αθεόφοβος! Κλασικά η θεία μολις τον άκουσε έτρεξε να μου πει πως δεν πρόκειται να βρω κοπέλα εάν τρώω έτσι και τέτοια… ξέρετε…  τουλάχιστον σε αυτά συμφωνούν!  Με βάλαν σε σκέψεις. Καλοκαίρι έρχεται καιρός να ξεκινήσω να φτιάχνω πιο ελαφριά πιάτα. Και έτσι ενώ σκεφτόμουν τα κεφτεδάκια πάλι για σήμερα, κατέληξα σε τονοσαλάτα…  μετά μου ήρθε μία φαεινή ιδέα! Κεφτεδάκια τόνου!! Απλά θεϊκά. Θα τα λατρέψετε!

Ανοίξτε το ντουλάπι και βγάλτε τα υλικά:

  • 250 γρ. στραγγισμένος τόνος κονσέρβας

  • 3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά

  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

  • 1 αυγό

  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα

  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα, με τα υγρά τους

  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές

  • αλάτι, πιπέρι

  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη

  • 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος

Ετοιμασία:

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας, τον βάζουμε σε ένα μπολ και τον «σπάμε» με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μικροσκοπικά κομμάτια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να ενωθούν. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τα υγρά τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 – 7 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάζει πολύ απαλά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Αν κατά το μαγείρεμα, σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους.

 

Καλή απόλαυση! Ατουταλέρ!

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes