Καινούρια συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου! Αφράτα, μυρωδάτα, λαχταριστά! Κάθε μπουκιά παράδεισος, κάθε μπουκιά αναστεναγμός! Πάρε κόσμε! Χαχα

Κεφτεδάκια Φούρνου - Εύκολα & Αφράτα!

Μερίδες 45 Κεφτεδάκια

Υλικά

  • 1 κιλό Κιμά ανάμεικτο
  • 400 γρ τομάτα τριμμένη (ή μια κονσέρβα ψιλοκκομένο τοματάκι)
  • 10 κ.σ. βρώμη (ή δυο-τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο)
  • 1 πιπεριά κατα προτίμιση φλωρίνης, αλλα κανουν ολες οι γλυκές πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • φρυγανιά τριμμένη για πανάρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μούλτι τρίβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο να γίνουν πολτός.

  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπόλ όλα τα υλικά μαζί. Εάν έχετε πολυμίξερ τα ζυμώνετε όλα εκει οπως εκανα εγω. Θέλουμε ένα πολύ καλά ομογενοποιημένο μίγμα οπως στην φωτογραφία.

  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά, εάν θέλουμε τα περνάμε απο φρυγανιά τριμμένη για να παρουν πιό καλό σχήμα. Εγώ έκανα μερικά με φρυγανιά και μερικά χωρίς. Δεν διαπίστωσα διαφορά μεγάλη στην γεύση τους τελικά, αλλα σε αυτά με την φρυγανιά απέξω το σχήμα τους ηταν πολύ πιό όμορφο και δεν αφηναν πολλά υγρά στο ταψί όταν ψηνόταν.

  4. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25 με 35 λεπτά (ανάλογα πόσο χοντρά φτιάξατε τα κεφτεδάκια σας). 

    κεφτεδάκια φούρνου