μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Υπέροχα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και βρώμη γεμάτα πρωτεϊνη. Ιδανικά για γλυκατζίδες που προσέχουν την διατροφή τους ή gym freaks που βαρέθηκαν να τρώνε το φυστικοβούτυρο σκέτο. Δοκιμάστε τα χωρίς ενοχές. Είναι απλά υπέροχα!

🙂 EAT ME:

Υγιεινά Μπισκότα με Φυστικοβούτυρο

Κουζίνα Αμερικάνικη
Προετοιμασία 5 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 20 minutes
Μερίδες 14 Μπισκότα

Υλικά

  • 250 γρ φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να αντικαταστήσετε με μέλι ή ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 3 φιαλίδια βανιλίνη
  • 5 κ.σ. βρώμη αλεσμένη σε σκόνη στο μπλέντερ. Μετρήστε την αφού την αλέσετε.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά
  3. Με ένα κουτάλι παίρνουμε απο το μίγμα και το βάζουμε σε ένα ταψί σε απόσταση δύο με τρία δάχτυλα μεταξύ τους. Πατάμε τα μπαλάκια απο τις κουταλιές που σχηματήσαμε με μία στάμπα για cookies (εγώ εχω μια φανταστική "eat me" τυπου "αλίκη στην χώρα των θαυμάτων"... χαχα) ή απλώς πιέστε τα φτιάχνωντας σχέδια με ένα πιρούνι. Ο σκοπός μας ειναι να γίνουν λεπτά γιατι η ζύμη αυτή δεν ειναι οπως οι κλασσικές των cookies που απλώνουν μόνες τους στον φούρνο, άρα πρέπει να τους δώσουμε εμείς το σχήμα τους απο την αρχή.
  4. Ψήστε για 8-10 λεπτά ή ώσπου να δείτε οτι παίρνουν ένα καφετί χρώμα στις άκρες τους. Θα είναι ακόμα μαλακά όταν τα βγάλετε απο τον φούρνο γιαυτό θα πρεπει να τα αφήσετε με το ταψί να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε για να κρυώσουν τελείως σε σχάρα για μπισκότα.

Μικρά Μυστικά

Μυστικό: Τα μπισκότα πρέπει να τα τοποθετούμε σε σχάρα που περνάει αέρας απο κάτω για να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά απο έξω. Εάν δεν έχετε ειδική τέτοια σχάρα για μπισκότα χρησιμοποιήστε το ταψί του φούρνου για να ψήσετε τα μπισκότα το οποίο χωράει στις εσοχές του φούρνου και αφαιρέστε την σχάρα του φούρνου σας  την οποία θα χρησιμοποιήσετε γυρισμένη ανάποδα για να κρυώσετε τα μπισκότα σας! 😉