Ναιιιι! Ψαράκι στον φούρνο σαν τηγανητό! Γλώσσα φυσικά, το αγαπημένο μου ψάρι. Αν και λατρεύω ότι θαλασσινό εχει κελύφος ή πλοκάμια, δεν είμαι φαν των ψαριών. Με εξαίρεση της γλώσσας που για ανεξήγητο λόγο αγαπώ (όπως όλα τα μικρά παιδιά φυσικά!!)

Ως τώρα λοιπόν μαγειρεύαμε την γλώσσα τηγανιτή. Και εξακολουθεί να είναι ο αγαπημένος μου και ποιο γευστικός τρόπος μαγειρέματος της, αλλά για μείωση λιπαρών αυτή τη φορά δοκίμασα να τις ψήσω στον φούρνο. Παναρισμένες φυσικά όπως η κλασική μου συνταγή με μια αλλαγή. Δεν χρησιμοποιώ αβγό αλλά πολύ νόστιμη μουστάρδα! Δοκιμάστε την συνταγή αυτή εάν είστε λάτρεις της υγιεινής διατροφής!

 

 

 

Γλώσσα ψάρι φιλέτο πανέ, στον φούρνο!

Προετοιμασία 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 30 minutes
Μερίδες 3 φιλέτα
Θερμίδες 250 kcal

Υλικά

  • 3 φιλέτα γλώσσας
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κάρυ σκόνη
  • 5 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.

  2. Τοποθετούμε μία λαδόκολα σε ενα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι, το κάρυ και το πιπέρι και βουτάμε τα φιλέτα στο μίγμα.

  4. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την φρυγανιά και παίρνουμε ένα-ένα τα φιλέτα και τα πανάρουμε ώστε να κολλήσει παντού η φρυγανιά

  5. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, ή μέχρι να έχει ψηθεί το ψάρι σύμφωνα με το γούστο μας