Σας έχω δωσει και την δύσκολη βερσιόν που χρειάζεται να περιμένετε για αρκετή ώρα. Σε αυτή τη συνταγή λιγότερο απο μία ωρίτσα αναμονής είναι αρκετή για να δρασει η μαγιά και λίγο πάνω απο μισή ώρα για να ψήσετε την φοκάτσια σας. Βγαίνει απλά υπέροχη και μυρωδάτη!

ΦΟΚΑΤΣΙΑ

Εύκολη Φοκάτσια (Ιταλικό λαδόψωμο με αρωματικά)

5 from 2 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 35 minutes
Αναμονή: 45 minutes
Συνολικός Χρόνος: 35 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 3 Άτομα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 480 γρ Αλεύρι σκληρό Νο1 εάν είναι καλοκαίρι ή εχει υγρασία, θα μας παρει λίγο παραπάνω αλεύρι κοντα στα 530γρ συνολο
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μαγιά
  • 280 γρ χλιαρό νερό
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ χονδρό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη τριμμένη καλά προαιρετικά
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι τριμμένο καλά προαιρετικά

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ, με τελευταίο το αλάτι(για να μη καψει την μαγιά μας) και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10'
  • Αφήνουνμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30'
  • Σε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε πάχος ενάμιση εκκατοστού
  • Αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο της ώρας να φουσκώσει.
  • Αφού περάσει ενα τέταρτο, κάνουμε "δαχτυλιές" στην επιφάνεια της πασπασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αρωματικά μας και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε πάνω κάτω αντιστάσεις ή στον αέρα

Μικρά Μυστικά

Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ για την ζύμη μας θα πρέπει να αφήσουμε το ζυμάρι για περίπου ακόμη μία ώρα να κάτσει για να αναπτυχθεί η γλουτένη στο πρώτο στάδιο(με το μίξερ το πετυχαίνουμε πολύ πιο γρήγορα).
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
11
ΤΕΛΕΙΟ
3
2
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes