Σας έχω δωσει και την δύσκολη βερσιόν που χρειάζεται να περιμένετε για αρκετή ώρα. Σε αυτή τη συνταγή λιγότερο απο μία ωρίτσα αναμονής είναι αρκετή για να δρασει η μαγιά και λίγο πάνω απο μισή ώρα για να ψήσετε την φοκάτσια σας. Βγαίνει απλά υπέροχη και μυρωδάτη!

Εύκολη Φοκάτσια (Ιταλικό λαδόψωμο με αρωματικά)

Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 35 minutes
Αναμονή 45 minutes
Συνολικός Χρόνος 35 minutes
Μερίδες 3 Άτομα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 480 γρ Αλεύρι σκληρό Νο1 εάν είναι καλοκαίρι ή εχει υγρασία, θα μας παρει λίγο παραπάνω αλεύρι κοντα στα 530γρ συνολο
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μαγιά
  • 280 γρ χλιαρό νερό
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ χονδρό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη τριμμένη καλά προαιρετικά
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι τριμμένο καλά προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ, με τελευταίο το αλάτι(για να μη καψει την μαγιά μας) και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10'

  2. Αφήνουνμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30'

  3. Σε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε πάχος ενάμιση εκκατοστού

  4. Αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο της ώρας να φουσκώσει.

  5. Αφού περάσει ενα τέταρτο, κάνουμε "δαχτυλιές" στην επιφάνεια της πασπασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αρωματικά μας και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε πάνω κάτω αντιστάσεις ή στον αέρα

Μικρά Μυστικά

Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ για την ζύμη μας θα πρέπει να αφήσουμε το ζυμάρι για περίπου ακόμη μία ώρα να κάτσει για να αναπτυχθεί η γλουτένη στο πρώτο στάδιο(με το μίξερ το πετυχαίνουμε πολύ πιο γρήγορα).