Μία βασική συνταγή για τα αγαπημένα Αμερικάνικα Pancakes.

Για να τα συνοδεύσετε σας προτείνω μια τέλεια και πανεύκολη σως με Καραμελωμένα Μήλα, έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασικές μαρμελάδες και τις πραλίνες του εμπορίου.

Ιδανικές για φανταστικό πρωινό πιάτο ένα σαββατοκύριακο με το αμόρε σας αλλα και για την λιγούρα του λιχούδη οποιαδηποτε μερα της εβδομάδας!

Χρειαζόμαστε ένα τηγάνι μικρό και μια σπάτουλα να γυρνάμε τα πανκεικς. Προετοιμασία 10′. Μαγείρεμα 30′ για τα πανκεικς και 20′ για την σάλτσα μήλου.




pancakes

Pancakes με Καραμελωμένα Μήλα

Ιδανικές για φανταστικό πρωινό πιάτο ένα σαββατοκύριακο με το αμόρε σας αλλα και για την λιγούρα του λιχούδη οποιαδηποτε μερα της εβδομάδας!
5 from 1 vote
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε

Υλικά

Για τα Pancake

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη λευκή
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. γάλα
  • λίγο μαργαρίνη για το τηγάνι

Για τη σάλτσα με μήλα

  • 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

Οδηγίες

  • Για τα Pancake
  • Σε ενα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε το βουτυρο και περιμένουμε να  κρυώσει
  • Χτυπάμε τα αβγά σε ενα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε ένα  μικρό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά. Το βουτυρώνουμε ελαφρά και ψήνουμε ένα-ένα τα πανκεικς μας ώσπου να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και απο τις δυο πλευρές.
  • Για τη σάλτσα με μήλα
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τα μήλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ωσπου να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το νερό και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά ώσπου να πήξει η σως.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο πρώτο βήμα λίγο πρίν λιώσει τελείως το βούτυρο, όταν αρχίζει να αφρίζει είναι ώρα να ρίξουμε τα μήλα μας. Εάν το αφήσουμε παραπάνω στην φωτιά θα μας καεί και θα χαλάσει όλη συνταγή.

Μικρά Μυστικά

ΜΥΣΤΙΚΟ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ζυμης: Ιδανικά ρίχνουμε λίγο μίγμα κάθε φορά και δεν το απλώνουμε οπως τις συμβατικές κρεπες αλλα το αφήνουμε στο κέντρο για να γινει παχύ και αφράτο. όταν δουμε οτι κανει φουσκάλες και στεγνώνει απο την πανω πλευρά είναι ώρα να γυρίσουμε να ψήσουμε και απο την άλλη.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!

Πανεύκολο! Δεν σας άνοιξε την όρεξη για γλυκάκι; Γρήγορα στην κουζίνα!

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
1
3
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes