Συνταγή για το καλύτερο, πιο αρωματικό, ευκολότερο brownie σοκολάτας φτιαγμένο σε ένα μπόλ χωρίς πολυ κόπο και εξειδικευμένα εργαλεία κουζίνας. Εξου και η ονομασία «της τεμπέλας». 🙂  Μαστιχωτό μέσα με έντονη σοκολατένια γεύση. Φτιάξτε το και απολαύστε.

Θα χρειαστούμε μία μεσαία φόρμα για κεικ ή ένα μικρό ταψάκι (π.χ. 25Χ30cm), λαδόκολα. Ώρα προετοιμασίας: 20′, Ώρα ψησίματος: 25-30′

 

Υλικά

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 200γρ. σταγόνες σοκολάτας(chocolate chips)
  • 180γρ. βούτυρο αγελαδινό(και λίγο για το ταψί)
  • 2 φιαλίδια σκόνη βανίλια
  • 3 αβγά
  • 300γρ. ζάχαρη λευκή
  • 200γρ. αλεύρι
  • 40γρ κακάο σκόνη(και λίγο για το ταψί)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λιώνουμε την σοκολάτα: Μέθοδος 1) Ψιλοκκόβουμε τα 200γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε κυβάκια και τα βαζουμε σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή γυαλινο μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χωρίς το νερό να ακουμπάει στο μπόλ (μέθοδος μπεν μαρί).  Μέθοδος 2) Μία πιο ευκολη μεθοδος να λιώσουμε σοκολάτα ειναι με το φουρνάκι μικροκκυμάτων εαν έχουμε. Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο κομμενα σε μικρα κομματακια μέσα σε ενα μπόλ και ζεσταίνουμε για 15-20 δεύτερα, βγάζοντας καθε φορα για να ανακατεψουμε ώσου να λιώσει και να ομογενοποιηθει το μίγμα μας.
  3. Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα, τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο ενσωματώνοντας καλά στο μίγμα.
  6. Προσθέτουμε τα 200 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες και τα ανακατεύουμε και αυτά (εάν δεν έχετε σοκολάτα σε σταγόνες, κόψτε κουβερτούρα ή σκολάτα γάλακτος και ρίξτε στο μίγμα σας θα γίνει εξίσου τέλειο. θέλουμε απλα την υφή της ολόκληρης σοκολάτας όταν δαγκώνουμε το κομμάτι μας)
  7. Στο ταψί μας βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα, την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο όλη την επιφάνεια
  8. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει (μήν κάνετε ζαβολιές για να μήν σπασει και τρίβεται), το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε όπως ειναι ή με λιωμένη σοκολάτα, παγωτό, άχνη ζάχαρη, και ότι άλλο τραβάει η ορεξή σας.

Μυστικά: Μήν αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη ή λάδι ούτε την άσπρη ζάχαρη με καστανή. Το αποτελεσμα θα ειναι την δευτερη μερα να γίνει σκληρό το brownie σας και να μήν τρώγεται.

Δοκιμάστε το ζεστό με παγωτό! ζεστάνετε στο φουρνάκι μικροκυμμάτων ένα κομμάτι brownie και σερβίρετέ το με παγωτό βανίλια.

 

brownie brownie brownie