Φανταστικά βουτυρένια μάφινς με φρέσκα μύρτιλα Έβρου! ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσετε! Εγώ έγλειφα το σύρμα πρίν καλά καλά μπει το μίγμα στον φούρνο! χαχα

Υλικά

  • 250γρ μύρτιλα
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 200γρ ζάχαρη
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 5 φιαλίδια σκόνη βανιλίνη ή τα σπόρια απο ένα φασόλι βανίλιας (το βρίσκετε σε μπαχαράδικα. Δίνει μοναδικό αρωμα βανίλιας κατα πολύ ανώτερο απο την σκόνη που χρησιμοποιούμε συχνά, μιάς και ειναι το «πραγματικό»  προϊον – δοκιμάστε το)
  • 120ml γάλα

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά ώσπου να αφρατέψει το μίγμα μας
  4. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι
  6. Χαμηλωνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
  7. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα.
  8. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για muffins και ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30-40 λεπτά. Καταλαβένουμε οτι είναι ετοιμα όταν η επιφάνεια τους ειναι στεγνή και χρυσαφένια και βάζοντας μέσα μία οδοντογλυφίδα βγαίνει χωρίς καθολου μίγμα ζυμαριού.

Καλή απόλαυση!!