Bacon sandwich ή αλλιώς οπως το λένε στην Αγγλία: «Bacon Butty». Καθαρά Εγγλέζικη συνταγή για ένα πολύ απλό και γρήγορο σάντουιτς στο οποίο έχω προσθέσει την αγαπημένη μου σός η οποία του πάει τρελά. Το αυθεντικό έχει ψημένο μπέικον, βουτυρωμένο ψημένο ψωμί και κέτσαπ ή μπάρμπεκιου ή γουόστερσαιρ σος, τις οποίες εγω παραλείπω και φτιάχνω μία απλή αλλα νόστιμη σάλτσα με μέλι και μουστάρδα.  Μία σούπερ ιδέα για όταν πεινάς και στο ψυγείο εχει μόνο μπέικον… δεν ξέρω για εσάς αλλα το δικό μου ψυγείο εχει ΠΑΝΤΑ μπέικον.

 

Θα χρειαστούμε ένα τηγάνι. Ώρα μαγειρέματος 5′. Ωρα προετοιμασίας 5′

 

Υλικά

  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι.

Πως το φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι.
  2. Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμί και απο τις δύο πλευρές και τις ψήνουμε στο τηγάνι γυρνώντας τες και απο τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν «κρατσανιστές» 🙂
  3. Στο ίδιο τηγάνι αφού βγαλουμε το ψωμί βάζουμε και ψήνουμε το μπέικον καλά ώσπου να πάρει χρώμα και να βγαλει τα ζουμιά του.
  4. Αφήνουμε το μπέικον σε φύλλα χαρτιού να στραγγίξει και ετοιμάζουμε την σος.
  5. Σε μία κούπα βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας μουστάρδα και μία μέλι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Συνθέτουμε το σαντουίτς μας απλώνοντας την σος στην μία πλευρά συνεχίζουμε με το μπέικον, κλείνουμε, κόβουμε στα δύο και σερβίρουμε.

Απλό και νόστιμο.

Άντε να σας πω και ένα κουτσομπολιό για αυτό το σάντουιτς, το οποίο αφορά την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο μικρός αδερφός του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ήταν και κουμπάρος στον γάμο του, κανόνισε ο πρωινός μπουφές της μέρας του γάμου του αδερφού του να συμπεριλαμβάνει  “bacon butties».

Το αγαπούν τόσο πολύ τα Εγγλεζάκια που αυτά τα δύο πιο κάτω το κάνανε και τραγουδάκι… χαχα