Την φτιάχνεις σε 10 λεπτά κυριολεκτικά, και εντυπωσιάζεις. Είναι τόσο εύκολη, χωρίς φύλλο, μόνο με αλέυρι, αυγά, γιαούρτι και τυρι. Απλή αλλα τόσο νόστιμη τυρόπιτα που θα ζητάνε οι φίλοι σου τη συνταγή. Σιγουράκι σου λέω! Ασε που μολις την φτιάξεις θα της τραγουδάς: «Ήμουν high, cool και αραχτός, Όταν πέρασες μωρό μου από μπρος… Όταν σε είδα λιώσαν τα παγάκια… Και για σένα μου ανάψαν τα λαμπάκια!»

ΠΑΤΑ ΤΟ ΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΊΝΑ!!! χαχα




Αλευροτυρόπιτα της Τεμπέλας

Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 35 minutes
Συνολικός Χρόνος 45 minutes
Μερίδες 6 Άτομα

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό (ένα κουπάκι)
  • νερό (το μετράμε με το κουπάκι του γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 200 γρ τυρί φέτα ή αγελαδινό (ή όσο θέλουμε)
  • λάδι για το ταψί
  • άνιθο (προαιρετικά)
  • λουκάνικο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεγάλο και το βάζουμε μόνο του στον φούρνο στους 200οC να κάψει.

  2. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα κουπάκι γιαουρτιού νερό και ανακατεύουμε καλά.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε τον χυλό μας.

  4. Βγάζουμε το ταψί μας απο τον φούρνο αφου εχει κάψει καλά, περιχύνουμε τον χυλό μας να πάει παντού, ρίχνουμε παντού το τυρί μας και εάν θέλουμε λίγο άνιθο (ή αλλο αρωματικό) και λιγο λουκάνικο. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια.

  5. Ψήνουμε στους 200οC για 30-40 λεπτά ή ώσπου να πιάσει χρυσή κρούστα.

Μικρά Μυστικά

  • Το ταψί μας ιδανικά να είναι μεγάλο για να απλώσει η πίτα μας και να γίνει λεπτή και τραγανή.
  • Ο άνιθος παει πολύ στην πίτα μας αλλα ταιριάζουν και άλλα αρωματικά φυτά οπως ο δυόσμος. Μπορείτε εάν δεν σας αρέσουν να τα παραλείψετε.
  • Εάν δεν είστε και βετζετέριαν βάλτε και λίγο λουκανικάκι να γουστάρετε, ντε! υπέροχη! χαχα